Creare site de prezentare

creare site de prezentare

Ce este un site de prezentare?

Creare site de prezentare – informații generale

Un site de prezentare poate fi considerat orice website care îndeplinește următoarele criterii:

 • Scopul este de a aduce la cunoștința publicului larg un serviciu, o activitate, o publicație, o aplicație și altele;
 • De cele mai multe ori, o pagină de prezentare cuprinde informații precum: o descriere, informații cu privire la metodele de achiziționare, date de contact;
 • Numărul paginilor în general este limitat, însă cel puțin o pagină principală.

De câte tipuri poate fi un site de prezentare?

Site-ul de prezentare poate fi:

 • Single page – o singură pagină care cuprinde toate informațiile necesare care se doresc a fi aduse la cunoștința publicului (date privind serviciul/produsul/aplicația, metode de contact precum formular de contact și link-uri către rețele sociale, harta locației și altele);
 • Multi page – mai multe pagini cu roluri diferite: o pagină generică de prezentare, o pagină cu detalii, o pagină de contact și altele.

Creare site de prezentare de tip Single page – gestionarea conținutului

Un landing page de tip single page are dezavantajul numărului de pagini limitat la o singură pagină care trebuie să conțină toate informațiile necesare.

Astfel, gestionarea eficientă a conținutului prezintă o deosebită importanță valorică pentru site-ul de prezentare. Necesitatea gestiunii acestuia rezidă din comportamentul dorit al utilizatorilor, acela de a ajunge până la finalul paginii pentru a citi toate informațiile.

Pentru a se putea atrage un asemenea comportament al utilizatorilor, este necesar ca dispunerea elementelor să fie eficientă, textul trebuie să aibă o densitate corespunzătoare, iar prezența elementelor grafice să fie atrăgătoare.

Este de preferat ca metodele de contact să fie dispuse la finalul paginii pentru ca, imediat după ce utilizatorul a absorbit informațiile oferite pe parcurs, să aibă posibilități imediate de contact. Informații concrete de contact precum hyperlink către formular sau telefonul ar fi recomandat să fie disponibile pe tot parcursul paginii, fără a obstrucționa accesul utilizatorului la informații.

Creare site de prezentare de tip Multi page – informarea utilizatorilor

Crearea unui site de prezentare multi page presupune dispunerea conținutului pe parcursul mai multor pagini.

Avantajul acestui tip de landing page comparativ cu unul single page este dat de faptul că pot fi cumulate mult mai multe informații, însă dispuse pe pagini diferite. Astfel, prima pagină nu va trebui încărcată cu informații care pot fi puse în pagini separate.

Pe prima pagină se va face un rezumat cu hyperlink-uri către paginile care conțin mai multe informații.

Este totuși important de menționat că prima pagină trebuie să aibă o anumită logică, de cele mai multe ori preferată de utilizatori, pentru ca aceștia să navigheze pe paginile cu informații suplimentare. La evitarea bounce rate-ului (rata de părăsire a site-ului după câteva secunde, fără a naviga pe alte pagini) contribuie următorii factori:

 • Dispunerea elementelor pe prima pagină
 • Design-ul și UX-ul (user experience – experiența utilizatorilor, ușurința navigării, ușurința în citirea informațiilor etc.)
 • Informațiile conținute în pagină și nevoia utilizatorilor care caută acele informații. Spre exemplu, dacă un utilizator caută informații despre televizoare noi, dar găsește informații despre istoria televizoarelor, este foarte probabil să părăsească acea pagină. Tot astfel, dacă informațiile nu sunt concrete și suficiente, deși respectă domeniul căutat, este posibil ca utilizatorul să părăsească pagina.

Creare site de prezentare – Tehnologii utilizate

Un site de prezentare trebuie să fie rapid, simplu de navigat, gândit pentru utilizatori și confortul acestora în a cumula informațiile prezentate.

De aceea, se dorește ca acesta să nu fie foarte încărcat din punct de vedere al elementelor.

Se pot folosi tehnologii precum HTML5, CSS3, javascript/ jQuery/ nodejs/ angularjs pentru partea de frontend (partea vizuală), iar pentru backend (partea de logică și programare) se pot folosi PHP/asp/python ca limbaje de programare și framework-uri precum Symfony, Laravel, WordPress, Django și altele.

Fiecare dintre tehnologiile prezentate mai sus prezintă avantaje și dezavantaje, însă pentru a scurta lista, noi vom recomanda următoarele tehnologii: Symfony/Laravel bazate pe PHP pentru viteza de procesare împreună cu HTML5, CSS3, jQuery sau angularjs pentru design și UX (user experience).

Creare site de prezentare – Timp și costuri de realizare

În funcție de cerințele clientului și tehnologiile utilizate, pentru crearea unui site de prezentare pot fi necesare între 3-5 zile și până la 30 zile.

Spre exemplu, un design existent și care necesită mici modificări nu se compară ca și timp de execuție cu unul creat custom pentru client. Însă calitatea unui design existent s-ar putea să fie îndoielnică și să nu acopere așteptările clientului. De aceea, recomandarea noastră este de creare a unui design unic.

Cu privire la costuri, acestea pot începe de la 200 Euro, în funcție de cerințe și număr de pagini. Un timp efectiv de lucru mai mare, va atrage după sine și un preț mai ridicat.

Ce vă putem oferi?

Dacă doriți realizarea unui website de prezentare, Webdal oferă consultanță gratuită, realizare design și implementare!

Astfel, veți putea realiza alături de noi un website de prezentare cu următoarele caracteristici:

 • Design unic sau implementarea unuia existent
 • Crearea/implementarea sistemului de administrare
 • Onpage SEO ready!
 • Mentenanță gratuită – perioada fiind menționată în contract

Ne puteți contacta astăzi pentru o ofertă de pret!

It takes more than just a bunch of programmers to do it right!

Lasă un comentariu:

Email-ul nu va fi făcut public.

Site Footer

Sliding Sidebar

Despre noi

Despre noi

Webdal International® este o companie din București, Romania, ce oferă servicii de programare în mediul business international. A fost originar fondată ca web agency, extinzându-și pe parcurs activitatea la crearea de aplicații mobile pentru sisteme de operare Android, iOS și Windows, design și grafică vectorială ș.a.

Facebook

Alte profile sociale